Logo

Rita köök

Rita kööki astub sisse globaalse kokandusmaailma tõusev täht Noel Moglia, Eesti noormees, kelle põnevatete töövõtete ja geniaalsete nippide toel valmivad põnevad hommikusöögid. Kui Rita üllatab tippkokka Dutch Baby ahjupannkoogiga, siis koos valmistatakse legendaarne magus hommikusöök "vaesed rüütlid" sidrunikreemiga ning kaks restoraniväärilist hommikuvõileiba munast.
Eesti
2024
Osa 8 - Hommikusöökide eri
Rita kööki astub sisse globaalse kokandusmaailma tõusev täht Noel Moglia, Eesti noormees, kelle põnevatete töövõtete ja geniaalsete nippide toel valmivad põnevad hommikusöögid. Kui Rita üllatab tippkokka Dutch Baby ahjupannkoogiga, siis koos valmistatakse legendaarne magus hommikusöök "vaesed rüütlid" sidrunikreemiga ning kaks restoraniväärilist hommikuvõileiba munast.
Osa 7 - Magustoitude eri
Ritale tuleb külla personaalkokk ja toitumisnõustaja Riinu Rätsep, kellega koos uuritakse, kuidas süüa suhkruid sedasi, et need tervisele kahju asemel kasu tooksid. Lisaks põnevatele banaanipannkookidele tehakse üheskoos valmis suvehõnguliselt värske Pavlova tort, kiudainerikkad mandliküpsised ning energiaküllaseks vahepalaks mõeldud seemneküpsised, kõrvale värskendav rohelise õuna mocktail.
Osa 6 - Lihakool
Sel nädalal astub Rita kööki Stockmanni kaubamaja lihameister Janek Joona, kes teeb puust ja punaseks, kuidas valida ning valmistada erinevat liha nii, et see oleks ühtviisi suus sulav ning ka tervislik. Lihasaatest saad teada, kuidas teha maailma parimat supipuljongit ning valmistada sellest tõeliselt hõrk kanasupp. Kuid mitte ainult: Rita ja Janek teevad ka veise antrekoodist perfektse steigi, millega lööb pahviks ka kõige pirtsakamad gurmaanid.
Osa 5 - Küpsetiste eri!
Ritale tuleb külla küpsetiste kuninganna Angeelika Kang, kellega koos uuritakse hea nisujahu, pärmi ning gluteeni rolli meie tervises ja küpsetistes. Koos jagatakse nippe, mida kindlasti küpsetades arvesse peab võtma. Kahe köögivõluri käte all sünnivad perfektsed kardemonisaiakesed, ootamatult põnev muretaigna-kodujuustu pirukas, lisaks üks värskendav suvejook, mida hea külalistele kiirelt valmistada. Loomulikult ei puudu saatest ka hea kohv ning põnevad pannkoogid.
Osa 4
Rita on sedakorda oma kööki kutsunud vinge kohvieksperdi Annar Alase, kes jagab inspireerivaid kohvitarkuseid. Kahepeale kokatakse valmis kohupiimapannkoogid, eriti hõrk kohvikastmes lambakints koos rosmariinivõis küpsetatud ahjukartulitega ning põnev versioon eestlaste ühest lemmik magustoidust, tiramisust.
Osa 3
Rita kööki tuleb külla mikrobioomi teadlane Kaarel Adamberg, kes aitab valmistada sööke, mis korraga maitsevad nii meile endile kui kasulikele bakteritele meie sees. Koka ja külalise käte all valmivad hapupiimapannkoogid, vürtsikas ahjupeedi- ja kikerhernesalat, ning mõnus roheline salat röstitud mandlitega.
Osa 2
Retseptimeister Rita Osale tuleb külla legendaarne saatejuht ja kalasõber Vladislav Koržets, kellega koos avardatakse toore kala söömise piire ning tehakse selgeks, miks ja millist kala üldse värskelt süüa võib. Lisaks eelroaväärilistele punase kala hõrgutistele saab värskest kohafileest valmis restoranivääriline Mannerheimi koha koos perfektselt keedetud riisi ning suus sulava mädarõikakastmega.
Osa 1 - UUS!
Soe ja südamlik retseptimeister Rita Osa kutsub meid kaasa oma armsasse kööki ning jagab avasaates koos TFTAKi toiduteadlase Rain Kuldjärvega geniaalseid retsepte hapendatud toitudest. Tee kaasa kimchi-pannkoogid, tummine hapukapsasupp ning õpi ise tegema klassikalist hapukapsast ning hoopis eksootilisi hapendatud sidruneid.