Logo

Pöörased 90ndad

Samal ajal kui Vene tankid vuravad ida poole, müristab lääne poolt sisse tantsumuusika. Eestlase pidu võib alata. Tallinna muusikakeskkooli poistest sünnib ansambel Jam, kelle cover "See viis" tõmbab tantsupõrandale ka need kel muidu kõndidagi raske. Tartust saabub Eestit vallutama Up n' Down, abiks lapstäht Hanna-Liina Võsa. Saate toimetaja Kärt Anvelt.
Eesti
2015
Osa 10 - Viimane!
Ühel hetkel saab kõik läbi. Nii juhtus ka 90ndatega. Ja seda juba üheksakümnendatel, kui klubidest kadusid äkki inimesed, kontserdid tootsid kahjumit ning paljud bändid pidid päevapealt laiali minema. Kuid ega Eesti ilma muusikata jää. A-Rühm tuleb ja pöörab kriitikanoole hoopis popmuusika enda vastu ning Saller koos Smilers’ga saabub Soomest, et näidata, milline üks tegelik hitt olema peab. Siiski jäävad 90ndad eestlase südamesse igaveseks.
Osa 9
Kohe kui Eesti vabadusepäike oma vallatu kiirega rahva unist silma kõditas, tõusis esile pärnakas Margus Turu – mees, kellest peagi sai eesti meelelahutusäri kuningas ja legend juba oma eluajal. Tema poolt Maarjamaale toodud Rootsi pikajuukselised Charizma-poisid ja Kuldse Trio hullutavad tuurid ei jäänud ainsateks musklinäitamisteks. Tänu Turule tekivad lavadele mitu eredat staari nagu näitekes Must Q, Click OK, Black Velvet ja teised. Aega polnud talle aga palju antud.
Osa 8
Eesti rahva hullumeelne iha tantsumuusika järgi toob Eestisse klubid, millesarnast enne nähtud pole. Lauri Laubre rajatud Africa ja Dekoltee ning vendade Rebaste Hollywood koos paljude teiste ööelu pärlitega saavad peagi kohtadeks, kus kõik vaprad ja ilusad koos käivad. Laulukaar, kus siiani isamaaliselt lauldud, saab näha vabaduse uut taset, kui Michael Jackson ja Rolling Stones vastset vabariiki väisavad. Meelelahutusmaailmal on aga oma varjukülg ning nii mõnigi kord tuleb kurjategijatega karmilt maid jagada.
Osa 7
90ndad said suureks väljakutseks neile artistidele, kes olid harjunud idapiiri taga superstaari elu nautima. Üheks nendest oli Marju Länik, kes kolis Venemaa suurtelt rokilavadelt Eesti kitsamatele disokoplatsidele üle. Uuteks konkurentideks said noored bändid, kes olid kogu oma teadliku elu ainult lääne poole vaadanud. Lääneliku muusika nimel on Sven ja Sulev Lõhmus valmis peedipõllul töötama, et korralikus Rootsi stuudios oma "Lõvisüda" linti laulda. Mr. Happyman leiab aga peagi tee Margus Turu juurde ning nii sünnibki igihaljas "Black Velvet“.
Osa 6
Üheksakümnendaid tabanud tantsumuusika tsunami heidab lavalaudadele mitmed bändid, kelle kehaliigutamise oskus paljudele silmad ette teeb. Nii sünnib pahade poiste bänd Must Q, kelle "lembelaulud" manavad silme ette lõputud peod ja kokaiinitolmu. Kuid leidub ka karme tüdrukuid - pärnakatest Click OK oma seksapiili vaka all ei hoia. Henrik Raave otsustab Up’n Downist 6-Pack’i "kolida" ja Ivar Must toob peale Tiiu Tulbi "Nukukese" lavalaudadele sensatsioonilise ilubändi Miss II Miss.
Osa 5
Üheksakümnendad tõid lavadele ka lapstähed, kes pidid ärplevate kantpeade ja ahnete manageride vahel ennast kuidagi kehtestama. Teismelised Maarja-Liis Ilus ja Hanna-Liina Võsa andsid klubides kuuma. Hitimeister Mikk Targo leidis koolipingist Koit Toome, kes ei saanud esimese ehmatusega arugi, millisesse "ameerika filmi“ ta kistud on. Kõigest hoolimata oli elumuutus oma hinda väärt, sest Koidu ellu tulid inimesed, keda ta tänini südames hoiab. Saate toimetaja Kärt Anvelt.
Osa 4
Kuigi Mihkel Raud keeras 1990-ndate saabudes viinapudelile korgi peale, siis paljude rokkarite jaoks pidu alles algas. Juulikuise lumena üllatas Eestit ootamatu rokihittide sadu. Terminaator naelutati edetabelite tippu ja Tuberkuloitedi lavale hakkas lendama tüdrukute aluspesu. Mihkel Raud lasi aga pudelist uue džinni välja...
Osa 3
Samal ajal kui Vene tankid vuravad ida poole, müristab lääne poolt sisse tantsumuusika. Eestlase pidu võib alata. Tallinna muusikakeskkooli poistest sünnib ansambel Jam, kelle cover "See viis" tõmbab tantsupõrandale ka need kel muidu kõndidagi raske. Tartust saabub Eestit vallutama Up n' Down, abiks lapstäht Hanna-Liina Võsa. Saate toimetaja Kärt Anvelt.
Osa 2
Uus aeg vajab uusi ikoone. Abiks laitmatu biit ja hitimeister Mikk Targo, keerutavad pöörased üheksakümnendad Eesti diskotaevasse esimese hiilgava tähe – ansambli 2 Quick Start. Rubla annab kroonile järgi ja muusikast saab äri. Trio Paulus-Kotkas-Laisaar laiendab haaret ja peagi säravad koos nendega laval pöörased naised nagu Nancy ja Ithaka Maria koos bändiga Best B4. Koos iga bändiga käivad aga kaasas saladused, mida alles nüüd, aastaid hiljem, välja võib rääkida.
Osa 1
Meeleolukas sari meenutab "puhta pööraseid" 1990-ndaid aastaid. Taas-iseseisvunud Eestit ei raputanud üksnes poliitilised skandaalid ja maffiasõjad. See kümnend keeras ette ka uue värvikireva lehe meie popmuusikas. Üles klopiti nii vanad kui uued hitid ja klubides hullutasid masse üleöö tekkinud uued staarid - Jam, Push Up, Best B4 ja teised. Senistel publiku-lemmikutel oli valida unustuse või muutustega kaasa minemise vahel. Uus ajastu ei sünni kunagi ohvriteta... Saate autor on Kärt Anvelt.